Auto 2dehands verkopen

Als u een tweedehands auto koopt, denkt u waarschijnlijk aan de mogelijkheid van schade door een ongeluk. Misschien komt de lak op het spatbord niet helemaal overeen met die op de deur. Misschien is het plastic van de ene koplamp wat helderder dan dat van de andere.

Als de reparaties vakkundig zijn uitgevoerd, hoeft dit u niet af te schrikken, al kunt u proberen een lagere prijs te bedingen. Maar hoe zit het met overstromingsschade?

Overstromingsschade is duur om te herstellen, dus voertuigen die zijn overstroomd worden vaak total loss verklaard door hun verzekeringsmaatschappij. Veel voertuigen worden dan gerepareerd en doorverkocht. Dergelijke voertuigen moeten als zodanig worden aangeduid op hun titel, maar sommige minder scrupuleuze verkopers vermijden dit. Dat komt omdat overstromingsschade een grote hap uit de waarde van een auto neemt. De meeste autokopers willen eenvoudigweg geen auto die ondergedompeld is geweest in vuil water, en om zeer goede redenen.

Wat water kan doen met een auto
Er zijn drie scenario’s te overwegen. Zie ze als Slecht, Slechter en Vreselijk. Slecht is wanneer water rond een geparkeerde auto omhoog komt. Het komt in het passagierscompartiment, waar het de tapijten, stoelen en elektronica doorweekt. Het vult de motorruimte, verdunt of spoelt smeeroliën weg en vervangt ze door vuil en gruis. En het kan in het remsysteem, de brandstoftank en de brandstofleidingen terechtkomen.

Erger is het wanneer het voertuig in het water van de overstroming is gereden. Dit gebeurt vaak bij ondergelopen viaducten. De bestuurder ploegt door wat een paar centimeter water lijkt, om te ontdekken dat het veel dieper is. Water wordt door het inlaatsysteem in de motor gezogen. In tegenstelling tot het brandstof- en luchtmengsel dat de motor verwacht, is water niet samendrukbaar, dus als de zuigers in overstroomde cilinders omhoog komen, blokkeert de motor, waarbij hij vaak ernstige schade oploopt.

Vreselijk is het wanneer de overstroming door zeewater komt. Hoewel de onmiddellijke schade dezelfde is als bij rivier- of regenwater, is zout water veel corrosiever en zijn de gevolgen op lange termijn nog destructiever.

Krijg de beste nieuwe auto prijs online.

Gevolgen op lange termijn
Als tapijten en bekleding niet worden vervangen nadat ze in het water hebben gelegen, kunnen ze gaan schimmelen. Onderdelen die gesmeerd moeten worden, zoals ophangingsonderdelen en deurscharnieren, zullen waarschijnlijk snel slijten. Remvloeistof absorbeert vocht dat kookt als de remmen warm worden. En een motor die overstroomd en geblokkeerd is, moet volledig worden gereviseerd of vervangen.

Verraderlijker is echter het effect van corrosie. Blootliggende schroeven gaan snel roesten. Slib op de bodem van deuren is een uitstekende voedingsbodem voor roest, en het ergste van alles is dat printplaten gaan roesten. Dit leidt tot allerlei elektrische problemen, zoals ramen, ventilatoren en CD-spelers die niet werken, of airbags die zonder duidelijke reden afgaan. (Dat laatste kan heel vervelend zijn!)

Overstromingsschade aan een auto opsporen
Als je in een gebied woont dat door een storm of orkaan is getroffen – Sandy en natuurlijk Harvey zijn de meest recente voorbeelden – zou het voor de hand moeten liggen dat je op zoek moet gaan naar overstromingsschade. Maar als je buiten Texas, New York of New Jersey woont, is dat nog geen uitgemaakte zaak.

Rivieren kunnen overal buiten hun oevers treden en onderdoorgangen kunnen overal vollopen met water. Bovendien kunnen auto’s uit die recent overstroomde gebieden de staat uit worden gebracht om te worden verkocht.

Gewoon omdat je in Michigan of Ohio het, betekent niet dat een auto overstroomd door Harvey kan niet zijn weg naar je toe. En vergeet niet dat nieuwe auto’s bij dealers ook onder water kunnen komen te staan!

Wanneer een overstroomde auto is gerepareerd, is de schade vaak moeilijk te zien. Mijn artikel “Hoe voorkom ik dat ik een auto met overstromingsschade koop” gaat hier iets dieper op in. Hier zijn echter drie dingen die u onmiddellijk kunt doen om uzelf te beschermen.

3 stappen om uzelf te beschermen tegen het kopen van een auto met overstromingsschade:

Maak een autohistorisch rapport.
Betaal voor een professionele inspectie.
Gebruik uw neus en ogen.
Laten we hier eens dieper op ingaan, (als dat niet een te waterige metafoor is!)

Tags : Opkoper BMW –  Export auto –  opkoper mobilhome